Undertrykk støyen på pub, restaurant og lignende

Oppdatert 23.02.2022.

Bilde av restaurant i mathall.
Illustrasjon: Richard Mcall – Pixabay.com

Er det slitsomt eller umulig å følge med på hva folk sier på følgende steder?

  • Kantine
  • Kafeteria
  • Pub
  • Restaurant
  • Bil- og busstur

Da har jeg en god nyhet til deg:

  • Du kan fjerne støyen helt, og høre snakkingen uten forstyrrelser.

Hør hvor bra det kan bli:

Få tilbake et sosialt liv.

I høst testet jeg en forenklet utgave av den omtalte løsningen på en fullsatt restaurant.

Det ble en 4-timers aften hvor jeg for første gang på mange år kunne følge samtalen uanstrengt selv om nabobordene var fylt opp med ivrig skravlende gjester som skapte er øredøvende bråk. Støydempingen var så effektiv at jeg hadde vanskelig for å tro at det fantes andre gjester enn oss som satt rundt bordet.

Klumpete.

Et gode kommer sjelden uten ulempe. Vennene mine måtte holde en liten mikrofon nær munnen hver gang de skulle si noe. Dessuten måtte jeg ha med en bærbar PC, for det var den som fjernet støyen fra snakkingen. Den lå i sekken under stolen hele kvelden.

Siden mikrofon-ledningen ofte kom i veien og dessuten lett kunne velte glass, har jeg anskaffet trådløs mikrofon. Røde Wireless Go II er en veldig snerten løsning med 2 mikrofoner og 6 timers brukstid. Men prisen var 3.000.

Høreapparat, ørepropp eller hodetelefon?

Siden jeg bruker høreapparater med formstøpt propp, kunne nesten ingenting av babbelstøyen fra de andre gjestene snike seg direkte inn i ørene mine. Proppene blokkerte for det. Den eneste lyden jeg hørte, var den filtrerte lyden som ble overført fra PC til høreapparat.

Hvis du ikke bruker høreapparater, kan du bruke et par ørepropper med aktiv støydemping (f.eks. AirPods Pro). De vil stenge mye av støyen ute samtidig som de kan motta den filtrerte lyden fra PCen. Det høres kanskje ut som smør på flesk, men for å kunne nyte den støyfiltrerte lyden fra PCen, må jo støyen i lokalet forhindres fra å snike seg akustisk inn i ørene dine.

Veien videre.

Ønsker du å teste ut denne løsningen, avsløres noen detaljer i artikkelen Høyeffektivt portabelt støyfilter.

Følg bloggen min!
Motta et varsel på epost hver gang en ny artikkel publiseres.